Cyrk   Programmer   

Mere Macintosh-agtig end de fleste…

Tekstkonvertering er mere gennemført „Macintosh-agtig“ end de fleste shareware-programmer. På denne side kan du læse lidt mere om ting, der gør Tekstkonvertering til et behageligt program at anvende.


Fortryd og gentag

Efter redigering kan man overalt vælge Fortryd i „Rediger“-menuen (eller trykke æble-Z). Og selvfølgelig også Gentag, hvis man skulle fortryde, at man fortrød…

Menuen „Rediger“ med punktet „Fortryd sletning“ (vises i 75%).

Menupunktet „Fortryd“ fortæller, hvad det er, der fortrydes. Har man for eksempel lige slettet noget, skifter menupunktet til „Fortryd sletning“.


Hjælpebobler

Der er hjælpebobler til alle menuer og dialoger! I hver dialog er der hjælpebobler til alle elementer – knapper, felter, lokalmenuer osv.

Et eksempel på en hjælpeboble (vises i 75%).

Som regel afspejler hjælpeboblen den aktuelle tilstand. For eksempel fortæller hjælpeboblen for menupunktet „Fortryd“ ikke bare, at man kan fortryde den sidste handling, men præcist hvad der fortrydes.


Hjælpetekster

Der er omfattende hjælpetekster med forklaring af de forskellige formater samt programmets virkemåde og indstillinger (knap 100 sider!). Man kan selvfølgelig søge efter bestemte ord og fraser i hjælpen, der vises i Apples hjælpefremviser.

Et eksempel på en hjælpeside (vises i 60%).


Multi-tråded

Konverteringer foregår „i baggrunden“, så man kan arbejde videre, mens Tekstkonvertering arbejder. Man kan således også arbejde videre i selve Tekstkonvertering – redigere indstillingerne, sætte nye konverteringer i gang osv.

I eksemplet nedenfor kan man se, hvordan der er tre konverteringer i gang:

Skærmbillede med flere konverteringer i gang (vises i 50%)


Indstillinger

Man kan eksportere og importere sæt af indstillinger i selvstændige indstillingsdokumenter. Så kan man for eksempel lave ét sæt, man bruger til oversættelse af rapporter fra rtf til html, og et andet, som man bruger til oversættelse af programkode fra Windows-tekst til Mac-tekst.

Et eksempel på et indstillingerdokument

Når man vil bruge et sæt af indstillinger, kan man importere det fra „Arkiv“-menuen, eller man kan simpelthen bare dobbelt-klikke på indstillingsdokumentet.

Tekstkonvertering husker selvfølgelig de seneste indstillinger fra gang til gang også uden brug af specielle indstillingsdokumenter.