Cyrk REALbasic    

REALbasic

 

 
     
Nedenfor kan man finde forskellige programmer, der er lavet i REALbasic, samt diverse hjælpefunktioner, klasser, moduler osv. De kan frit benyttes og ændres efter behov...
 

Hjælpeprogrammer i REALbasic

 

 
   
Regulære udtryk er et lille program til afprøvning af regulære udtryk i REALbasic. Da REALbasic anvender almindelige regulære udtryk, kan det selvfølgelig også anvendes til regulære udtryk i andre programmeringssprog.
 
 

 
   
Rediger Tekstkonstanter er et simpelt program til redigering af tekstkonstanter til brug i REALbasic. Især nyttigt, hvis man udvikler programmer i forskellige versioner til forskellige sprog.
 
 

 
   
Sammenføj dokumenter er et lille program, der kan sammenføje flere dokumenter til et dokument (uanset dokumentets type). Programmet er ikke oversat og skal altså enten køres fra REALbasic eller oversættes i REALbasic.
 
 

 
   
Åbent dokument til skrivning er et lille program, som kan oprette tekstdokumenter, der holdes åbent til skrivning. Programmet bruges til at teste, at et andet program giver fornuftige fejlmeddelelser, hvis det forsøger at skrive til et dokument, der allerede bliver skrevet til. Programmet er ikke oversat og skal altså enten køres fra REALbasic eller oversættes i REALbasic.
 

Hjælp til programering i REALbasic

Til hvert modul hører fyldige hjælpetekster, der forklarer nærmere, hvordan modulet bruges..

 

 
   
Startprojekt med dk-menuer er et „tomt“ projekt, som det REALbasic normalt starter med. I dette projekt har menuerne dog danske navne, og menuemnerne har danske hjælpebobler...
 
 

 
   
CyrkTekst er et modul med en række hjælpefunktioner i forbindelse med tekst (strings).
 
 

 
   
cFeltMedFormateretTekst er en klasse, der bygger på „EditField“, men som giver mulighed for at angive formateret tekst i html-format.
 
 

 
   
CyrkTekstfelt er en anden klasse, der bygger på „EditField“, men til felter, der kan redigeres. CyrkTekstfelt implementerer så menupunkterne „Fortryd“ og „Vælg alt“.
 
 

 
   
CyrkPopupMenu er en klasse, der bygger på „PopupMenu“, men udvider den med to metoder:
MakeFontMenu (SelectedFont as String)  gør menuen til en skrift-menu med de installerede skrifter. Skriften med navnet SelectedFont vælges.
SelectItem(TheText as String)  vælger emnet med teksten TheText, hvis et sådant emne findes. Ellers vælges ingen emner.
 

 
   
CyrkSvardialog kan på en enkel måde bruges til at vise en dialogboks med et symbol, noget tekst og 1-3 knapper. Den kan for eksempel kaldes således:
Svaret = CyrkSvardialog.Svar("Vil du fortsætte?","Stop-symbol","Nej, Ja") 
 

XFCNs og XCMDs

Husk, at XFCNs og XCMDs til HyperCard også kan bruges til REALbasic-programmer. Se Cyrks HyperTalk-side.


Programmer

Se Cyrks side med programmer for at se nogle færdige programmer, jeg har lavet i REALbasic.


Problemer, forslag? Skriv til jjj@cyrk.dk